Preskoči na vsebino


Srečanja članov Združenja čudodelne svetinje – Otrok Brezmadežne, novembra 2016

Nagovor narodnega voditelja na srečanjih

Smo pred praznikom Device Marije s čudodelno svetinjo. Svetinjica, drobno znamenje, narejeno s  človeško roko, a po naročilu Brezmadežne Device sestri Katarini Labouré, 27. novembra 1830, zgovorno razpoznavno znamenje vseh, ki se z vero in zaupanjem zatekamo k Mariji, naši priprošnjici pri njenem Sinu, Jezusu Kristusu. V spomin na dogodke, povezane s prikazanji Device Marije, se člani Združenja čudodelne svetinje  vsako leto zbiramo po različnih krajih naše domovine. Za začetek smo se, 19. novembra 2016, ob 16h, zbrali pri sestrah klarisah v Nazarjih, kjer smo, kljub izredno slabemu vremenu, napolnili kapelo do zadnjega kotička. Ob navdušenem prepevanju sester klaris in vseh navzočih, smo se kot ena sama družina povezali najprej v molitvi Večne devetdnevnice, potem pa pri sveti maši, ki jo je vodil naš narodni voditelj, g. Franci Rataj CM. V svojem nagovoru med mašo je razmišljal o tem, kako naj hodimo  po svojih življenjskih poteh, vendar ne sami, temveč skupaj z Marijo in z mislijo na številne člane Združenja in celotne vincencijanske družine, ki začenja praznovanje 400 letnice vincencijanske karizme. Karizma sv. Vincencija Pavelskega je namreč tisto, k čemur nas je skozi Sveto leto usmiljenja vabil in spodbujal tudi papež Frančišek. Krščansko usmiljenje je kot osebna izkaznica za vsakega kristjana in še toliko bolj za vsakega člana te naše velike vincencijanske družine, kamor spada tudi naše Združenje. Zato bomo to leto praznovali in se v svojih molitvah Bogu zahvaljevali za velikega svetnika, zavetnika vseh dobrodelnih ustanov, sv. Vincencija Pavelskega, ustanovitelja Misijonske družbe – lazaristov in sester usmiljenk ter ga, po svojih močeh, v dejanjih tudi posnemali.

Pobožnosti v kapeli sester klaris je sledil še pogovor v njihovi sprejemnici, potem pa prijateljsko kramljanje ob številnih dobrotah, ki jih za vsako naše srečanje pripravijo dobre žene in matere, članice našega Združenja.

1. srečanje - NAZARJE

2. srečanje - PTUJ

Tudi na Ptuju vzdušje ni zaostajalo. Brezmadežna z milostmi, ki jih deli po čudodelni svetinji, je vedno dobrodošla, je vedno naša.

3. srečanje - DOBOVA

Prav tako tudi v Dobovi.

4. srečanje - MIRENSKI GRAD

Pot na Mirenski Grad je najdaljša, a bila je prijetna. Še bolj pa srečanje v kapeli. Tudi zato, ker sta se nam pri sv. maši pridružila sobrata lazarista, g. Jože Zupančič in g. Zdravko Pogorelc.

5. srečanje - TURNIŠČE

Vsakega srečanja se veselim. Srečanja s člani Združenja, z vsemi častilci Brezmadežne, ki pripovedujete o svojih doživetjih, ko ste se priporočali Mariji s čudodelno svetinjo. In o uslišanjih. Fotografije so le del, bežen dokaz dogajanja.

In ja, prav na vsakem srečanju prisotni zagotavljajo molitev in pozdravljajo vse člane širom po Sloveniji.

6. srečanje - MARIBOR TEZNO

 

Čudodelna svetinja ni "čudodelna" kot predmet,

temveč nas spominja in spodbuja, naj mi postajamo "čudodelni"

po svojih dobrih delih, po svoji dobroti

in to v svoji družini, na delovnem mestu,

na ulici....

7. srečanje - KOČEVJE

 

Pobožnost do Device Marije

ni le za otroke;

je za zavzete, pristne kristjane…

Pomaga nam, da ostajamo

ponižni in preprosti

pred Bogom in pred ljudmi.

 

 

 

8. srečanje - CELJE

 

 

Vera ni samo ideologija,

temveč odprtost v neviden, a resničen svet,

od koder prihajajo luč, življenje in mir.

 

 

 

 

Svetinja, ki jo podarim drugemu,

ostaja zanj znamenje moje vere in molitve,

ki ga po meni vabi k Mariji.

 

 

 

 

9. srečanje - LJUBLJANA

 

To je bilo že drugo srečanje danes. Priznam, kar naporno, po vseh kilometrih, besedah... A srce je bilo polno veselja, radosti ob pogledu na vas, ob srečanju z vami.

Tudi tu smo se najprej zbrali ob Brezmadežni z večno devetdnevnico in ob našem Gospodu Jezusu z daritvijo svete maše, kjer se nam je pridružil predstojnik Misijonske Družbe - lazaristov v Sloveniji, g. Pavle Novak.

V januarju 2017 bomo praznovali 400-letnico karizme sv. Vincencija Pavelskega. Ker je tudi Združenje čudodelne svetinje ena od vej vincencijanske družine, smo povabljeni k skupnemu praznovanju.

Po sv. maši se je srečanje nadaljevalo v dvorani Študentskega doma Vincencij ob klepetu in dobrotah, ki so jih pripravile sestre usmiljenke.

 

 

  

 

10. srečanje - HOMEC, ŠMARTNO PRI SLOVENJ GRADCU

 

 

Dediščina,

ki smo jo, po naročilu Device Marije prejeli,

naj širimo njeno češčenje,

je naše poslanstvo za danes.

 

 

Čeprav so danes časi drugačni, kot so bili ob razodetju svetinje,

poslanstvo širjenja resnice o Marijinem brezmadežnem spočetju ni zastarelo!

 

11. srečanje - TRBOVLJE

Tokrat prvič smo kot zadnje srečanje za letos dodali še Trbovlje. Zbralo se je lepo število članov, ki so že pred sv. mašo pripravili molitveno uro pred Najsvetejšim. Povabilu na srečanje se je odzvalo tudi več vernikov domače in sosednjih župnij. Bilo je prijetno in zagotovo se še srečamo.

 
Print Friendly and PDF