Preskoči na vsebino


Sobota, 28.11. 2015 – Srečanje v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani

Sv. Vincencij je hotel, da bi njegovi sinovi in hčere stregli ubogim z veseljem. Požrtvovalne in nizke usluge bližnjemu preidejo v dejanja vesele ljubezni, ki spreminja srca. Ljubezen ne išče plačila, saj je že sama sebi plačilo.

»Marija, želela si, da sta na svetinjici upodbljeni tudi dve srci – tvoje in tvojega Sina. V vsakem od obeh smo zapisani tudi mi… Sestro Katarino si gledala s svojimi očmi in še bolj s svojim srcem, polnim ljubezni do malih, ponižnih, trpečih… Tako je ona, ki se je imela za povsem nepomembno, tisti dan odkrila svojo pravo veličino pred Bogom… prosi za nas, ki prihajamo k tebi!«

Ob koncu srečanja smo slišali pričevanje o dogodkih, ki so se nedavno dogajali v Parizu. Družina je odpotovala v Pariz in se prvi dan bivanja ustavila tudi v kapeli na ulici du Bac. Drugi večer so bili namenjeni na večerjo v restavracijo, kjer se je kasneje zgodil pokol…, a ker so bili otroci preutrujeni, so ostali kar v hotelu. Ko so naslednji dan izvedeli šokantno novico, so se prestrašeni in ganjeni zahvalili Brezmadežni, saj jih je očitno ona rešila gotove smrti, če bi bili minuli večer v tisti restavraciji.

Print Friendly and PDF